Ajánlat
Magyar

A FISS exportálja a BÜHLER Carat 140, a BÜHLER Evolution és még sok más terméket Izraeltől Szlovéniáig: kalandos utazás

2022-ben a FISS egy ügyfél megbízásából több BÜHLER szerszámöntőcellát szétszerelt, becsomagolt és összeszerelt állapotban Szlovéniába szállított.

2022-ben a FISS egy szlovéniai vállalat megbízásából autóipari alkatrészek gyártására szolgáló öntőcellákat keresett a nemzetközi piacon használt gépek megvásárlására. A használt gépek szakértőjeként a FISS nemcsak a kutatást és az értékesítést, hanem a gépek szétszerelését és szállítását is megszervezte. Nagy szakértelemmel és gondossággal szétszerelték, becsomagolták és útnak indították a gépeket. Kalandos vállalkozás volt, de végül jól sikerült. Ezek közé tartoztak a BÜHLER Carat kipróbált és bevált, valós időben vezérelt, akár 14 000 kN záróerővel rendelkező öntőgépek, amelyek különösen alkalmasak az autóiparban használt alumínium és magnézium alkatrészek öntésére.

TANÁCSADÁS ÉS HÁLÓZAT

A lehető legjobb tanácsadás érdekében az ügyfél a FISS tapasztalt szakértőinek támogatását vette igénybe. A világméretű kapcsolatoknak és a világ szinte minden országában működő, a szerszámöntőiparban tevékenykedő értékesítési partnerekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően a kiterjedt kutatás révén gyorsan megtalálták a használt szerszámöntőgépek megfelelő beszállítóját Izraelben. Az ügyfél öntőcellákat keresett az autóipar számára alumíniumházak gyártásához a szlovéniai telephelyén, és mivel az idő kissé sürgetett, gyorsan megállapodtak a széleskörű üzletről.

EZÉS ÉS SZÉTSZERELÉS

Most jött el az ideje a használt gépek igényes leszerelésének és áthelyezésének tervezésének összekovácsolásának. Itt lépett a képbe a FISS szaktudása, amelynek 30 éves tapasztalata nélkülözhetetlen segítséget nyújtott. Közösen megvizsgálták a leszerelés és a szállítás során felmerülő különleges kihívásokat, és gyakorlati megoldásokat dolgoztak ki. A FISS gondos előkészítése és know-how-ja biztosította az áthelyezés sikeres végrehajtását.

A projekt nagyon kiterjedt volt, és a következők szétszerelését és berakodását foglalta magában: több BÜHLER Carat és Evolution nyomóöntő cella, kiterjedt automatizálási berendezésekkel, StrikoWestofen alumíniumolvasztó kemence, Rösler lineáris áramlású folyamatos rendszerek és Yxlon röntgenrendszer, valamint egyéb öntödei tartozékok.

A projekt kihívása az volt, hogy nagyon rövid időn belül kellett megvalósítani. Nem volt sok átfutási idő. A munkát több műszakban végezték, még szombaton és vasárnap is. Egy 18 fős csapatot vetettünk be, amely az ügyfél alkalmazottaiból és a mi bontó csapatunkból állt.

SZÁLLÍTÁS ÉS ÖSSZESZERELÉS

Fővállalkozóként a FISS tökéletes kapcsolattartó az öntőiparban dolgozó ügyfelek számára a komplett öntőberendezések szállításához. Ezek a szállítási feladatok magas szintű szakértelmet és személyre szabott tervezést igényelnek, hogy a projekt minden lépése zökkenőmentesen kapcsolódjon egymásba. A FISS-nél az ügyfelek több évtizedes tapasztalatra és kifinomult folyamatirányításra támaszkodhatnak, hogy minden szállítás sikerrel záruljon.

A bontási folyamat dokumentálása kiválóan sikerült. Minden egyes alkatrészt felcímkéztek és lefényképeztek, és az ügyfelet a folyamat során folyamatosan tájékoztatták. A projekt egyik kihívása az volt, hogy a gépeket Izraelben kellett szétszerelni, és ott a legtöbb ember csak héberül beszél.

A szállítás során 18 rakodóegység 40 lábas OTC-vel, 13 rakodóegység 40 lábas MAFI-val és egy Yxlon röntgenrendszerrel ellátott fából készült ládával történt, összesen mintegy 550 tonnával. A jó előkészítés ellenére néha kalandos kihívások merülnek fel, amelyekre a FISS-nek nincs ráhatása. A hajózási társaságnak rövid időn belül meg kellett változtatnia a szállítási útvonalat, és el kellett halasztania a rakodás időpontját. Ez egy körülbelül 3 hetes, nem tervezett tengeri átkeléshez vezetett.

A szlovéniai ügyfél úgy döntött, hogy a gépek összeszerelését és üzembe helyezését maga végzi el, de a FISS csapata készen állt arra, hogy bármilyen támogatást nyújtson. Az öntőcellánkénti beállítás körülbelül 2 hónapot vett igénybe.

Következtetés:

Összességében a projekt idő és terjedelem tekintetében nagy feladat volt, de a professzionális tervezés és a jó csapatmunka lehetővé tette a sikeres befejezést. Az ügyfél nagyon elégedett a leszállított öntőcellákkal, és készen áll az autóipari alkatrészek gyártására. A FISS már évek óta kapcsolatban áll ezzel az ügyféllel, és örömmel várja a jövőbeni együttműködést.