Ajánlat
Magyar

A Fiss megvalósítja egy Italpresse TF 2700 típusú öntőcella értékesítését, valamint annak szétszerelését és elszállítását

2021 őszén a fiss machines megkezdi egy Italpresse TF 2700-as gép szétszerelését exportra.

Az Italpresse TF 2700 sikeres beszerzése magában foglalta a mintegy 6000 km-es távolságra történő áthelyezést is. Az Italpresse TF 2700 egy billenőkarok nélküli öntőgép, amely 2900 tonna szorítóerővel rendelkezik. Ideálisan alkalmas a változatos, összetett öntvények gyártására és a gyakori szerszámcserékhez. Az autóipari alkatrészek (motorblokkok, sebességváltók, olajteknő stb.) gyártásán kívül a következő gyártási területeken is alkalmazzák: radiátorok a lakószobákhoz, mozgólépcsők lépcsői, elektromos készülékek alvázai és alkatrészei, távközlési alkatrészek, háztartási készülékek, villanymotorok. Az öntőipar szakembereként a fővállalkozó tökéletesen ismeri a gépek szerkezetét és különleges jellemzőit. A vállalat emellett professzionális szétszerelési és költöztetési szolgáltatásokat is nyújt a világ minden táján.

TANÁCSADÁS ÉS HÁLÓZAT

Az ügyfél és a fiss machines. között már korábban is bizalmi üzleti kapcsolat állt fenn a használt gépek szegmensében működő világméretű hálózat és a korábban sikeresen megvalósított projektek révén.

A megrendelői oldal projektmenedzserei különösen nagyra értékelik a konkrét tanácsadást, a széleskörű öntészeti szakismereteket és a világméretű hálózat előnyeit. Az ügyfél mozgólépcsőfokok alumíniumból történő gyártásához keresett öntőcellát. A fiss machines tanácsot adott az ügyfélnek az optimális gépi megoldással kapcsolatban, megtalálta a megfelelő használt gépet, és fővállalkozóként az összes további lépésért is felelős volt.

TERVEZÉS ÉS BONTÁS

A gépek szállítása, mozgatása és a termelés áthelyezése során az első lépés a régi helyszínen történő szakszerű szétszerelés. A fiss szakemberei rendelkeznek a szükséges tudással és tapasztalattal, és mesterei a szakmájuknak. A szétszerelés nem csak a gép szétszerelését foglalja magában. Ugyanilyen fontos az egyes gépalkatrészek megfelelő előkészítése, címkézése, dokumentálása, tisztítása és helyes csomagolása. A fiss machines mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkező megbízható partner, aki előre tervez és minden részletre odafigyel.

Az öntőcella leszerelésének kezdete 2021 októberében volt. Az Italpresse TF 2700 áthelyezéséhez a nehéz alkatrészek 3. emeleti emelvényen keresztül történő eltávolítását kellett megtervezni ebben a projektben.

A fiss gépekkel történő bontás során egyszerre mintegy 30 alkalmazott volt szolgálatban. A bontást több műszakban végezték. A munkát szombaton és vasárnap is végezték. Először az automatizálási berendezéseket és a perifériás rendszereket, például a KMA elszívó rendszereket, temperáló egységeket, adagoló kemencéket, Ertl durva géptalanító rendszereket és alkatrészcímkézést szerelték le. Az Ertl durva géptisztító rendszerek és az alkatrészek címkézése nem tartozott a szállítási terjedelembe. Ezt követően megkezdődött a Wollin szóróportál és a kiszedőportál leszerelése, valamint az Italpresse TF 2700-as nyomógép végleges szétszerelése.

A teljes szétszerelési folyamatot alaposan dokumentálták. A bontócsapat e célból minden gépalkatrészt megjelölt és lefényképezett, a komplex munkát pedig videóra vették. Az ügyfelet tájékoztatták a teljes bontási folyamat aktuális állásáról és előrehaladásáról.

SZÁLLÍTÁS ÉS ÖSSZESZERELÉS

A közelgő gépszállítások vagy nehézszállítások gondos megtervezésével biztosítjuk, hogy a későbbi szállítás zökkenőmentesen menjen. Ellenőrizzük, hogy melyik útvonal a legalkalmasabb a gépszállításhoz vagy adott esetben a nehézszállításhoz. Ez magában foglalja az új gép helyének elemzését is az összeszerelés előtt.A fiss machines tapasztalt partner a teljes öntőberendezések nemzetközi szállításában minden ügyfél számára. Az is fontos, hogy a célországban előre ismerje a szállításra vonatkozó törvényes előírásokat, és a mi feladatunk a megfelelő engedélyek beszerzése.

December elejére az összes gépalkatrészt elszállították. Az alkatrészeket főként teherautóval szállították szárazföldön, a nehéz alkatrészeket tengeri szállítással. Az öntőegység volt az utolsó és legnehezebb alkatrész. Ebben az esetben sajnos nagyon sokáig tartott, amíg megkaptuk a szükséges szállítási engedélyt. Összesen 6 teherautó és 5 nehéz tehergépkocsi indult útnak 2-3 hétig. Németországból 5 különleges csomagot szállítottak RoRo-n vagy ládákban.

A megrendelő a szerelést és az üzembe helyezést saját maga végezte el a költségekre és a Corona folyamatban lévő korlátozásaira való tekintettel. A fiss ebben az esetben Németországból biztosította a szükséges támogatást.

Ha a fiss megbízást kap az összeszereléssel és üzembe helyezéssel, akkor az egyes alkatrészek pontos beállítását és a finom mechanikai összeszerelést szerelőink végzik. Ezután következik az elektromos és pneumatikus összeszerelés: Minden csatlakozást pontosan összeszereltek, és a szükséges tápvezetékek csatlakoztatva vannak. Amikor a gép végre üzemkész, alapos működési tesztet végeznek. A szétszerelés előtti és az összeszerelés utáni minőségellenőrzéssel a fiss garantálja a gép állandó minőségét a szállítás előtt és után.